Rates

IT-architectuur consultancy

Consultancy voor IT-architectuur gebeurt meestal in het kader van een ruimere opdracht of van een project. In dit geval wordt het tarief als onderdeel van het contract overeengekomen. De indicatieve dagprijs ligt rond 800€ incl. BTW.

Copywriting en technische redactie

Voor de oplevering van een technisch document hangt de gepresteerde tijd af van factoren zoals complexiteit, beschikbaarheid en kwaliteit van bronmateriaal, interviews… Het uurtarief bedraagt 60€ incl. BTW.

Vertalingen

Er zijn heel wat soorten documenten – inhoud, onderwerp, stijl, lay-out en presentatie zijn enkele elementen die een invloed op het vertaalwerk kunnen hebben. Het is daarom niet mogelijk om met een uniek, vast tarief te werken. De cijfers hieronder geven wel een idee, maar we kunnen pas een prijs geven als we het document hebben geëvalueerd. De prijs is gebaseerd op het aantal woorden in het document, zoals door de meeste tekstverwerkers aangegeven. Om een idee te geven: een volle A4-pagina bevat gemiddeld zo’n 400 woorden. Alle prijzen zijn incl. 21% BTW.
  • Minimum: 20€ voor korte documenten, formulieren... (minder dan 200 woorden)
  • Eenvoudige documenten: 0,10€/woord
  • Meer complexe, bv. technische of juridische documenten: 0,16€/woord
  • Zeer complexe documenten, complex lay-out, slechte brondocumenten (foto's, scans van lage kwaliteit...): tot 0,25€/woord
  • Supplement van 20€ voor beëdigde vertalingen

Correcties

Misschien heeft u al een document in de doeltaal maar wil u het laten checken op kwaliteit, spelling of grammatica, of eventueel stijl en geschiktheid voor het doelpubliek. We kunnen dit voor u doen en verzekeren dat het document beantwoordt aan de professionele eisen die u en uw klanten verwachten.

  • Proeflezen: spelling en grammatica verbeteren, 0,02€/woord
  • Naverwerking: spelling en grammatica, maar ook stijl en woordkeuze, 0,05€/woord